Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Orez cu caise

Orez cu caise

Ingrediente

  • 250 g orez (2 pungute)
  • 4-5 caise uscate
  • 60 g de stafide negre si galbene
  • 1 lingura cu miez de nuca
  • 70 g unt
  • sos de soia caramel
  • sare
  • ulei de palmier

Mod de preparare

PASUL 1: Pune la fiert, in apa clocotita cu sare, pungutele cu orez. Lasa-le conform instructiunilor. CAnd sunt fierte, rastoarna-le in farfurie, despartindu-le.

PASUL 2: intre timp, taie miezul de nuca bucatele, la fel caisele, IN bucati mai mari. Pune jumatate din cantitatea de unt si o lingura cu ulei de palmier la incins.

PASUL 3: Cand untul s-a topit, adauga toate fructele si semintele. Caleste-le la foc iute, timp de 3-4 minute. Stinge cu o lingura cu sos de soia. Mai lasa un minut pe foc, apoi amesteca cu orezul, ca pe o salata.


Lasă un răspuns

Sus