Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Osso buco Milanese

Osso buco Milanese

Tocana asta nu e chiar una clasică, vine din Italia şi e foarte gustoasă. Osso buco Milanese trebuie încercată, pentru că este un deliciu cu un aer exotic.

 Ingrediente

  • 4 felii goase de rasol de vită
  • 75 g făină
  • 100 g unt
  • 250 ml vin
  • 1 l supă de vită
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • ½ ţelină
  • 2 foi de dafin
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 cutie cu roşii de cojite
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare
  • piper 
 

Mod de preparare

PASUL 1: Condimentează bucăţile de carne cu sare şi piper. Leagă-le pe margine cu sfoară, după care tăvăleşte-le prin făină. Scutură-le puţin pentru a îndepărta surplusul de făină şi rumeneşte-le în unt topit. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
 
PASUL 2: Separat, căleşte ceapa tocată julien împreună cu ţelina şi morcovii tăiaţi în cubuleţe.
 
PASUL 3: Stinge cu vinul şi lasă pe foc 2-3 minute să se evapore alcoolul. Adaugă bucăţile de carne, roşiile decojite, usturoiul zdrobit, foile de dafin, crenguţa de rozmarin şi cimbru. 
 
PASUL 4: Toarnă supa de vită, acoperă cu un capac şi lasă la foc până când se frăgezeşte carnea şi se leagă bine sosul. Serveşte cu mămăliguţă sau cu orez.
 

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus