Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > (P) Galbani – gust traditional italian pentru delicii culinare I

(P) Galbani – gust traditional italian pentru delicii culinare I


Ricotta Galbani
este o branza proaspata, ideala pentru o dieta echilibrata si sanatoasa, fiind o buna sursa de proteine si este bogata in calciu (100g asigura peste 30% din necesarul zilnic de calciu al unui adult).

Cu o consistenta usoara si cremoasa, ricotta Galbani este un ingredient perfect pentru preparate cu specific italian, precum paste, cannoli, ravioli, lasagna si pizza, dar mai ales pentru prepararea diferitelor deserturi de la placinte, tarte si briose pana la creme fine si savuroase pentru prajituri si torturi.

Datorita aromei inconfundabile si a gustului sau delicat , ricotta Galbani poate fi servita ca atare, impreuna cu grisine, paine prajita, migdale, nuci, legume fierte sau la cuptor.

Sugestia noastra pentru un preparat cu ricotta Galbani: crema de ciocolata cu ricotta Galbani.

Gustare rapida cu crema de ciocolata si Ricotta

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 250g Galbani Ricotta
  • 150g crema de ciocolata gata preparata

Modalitate de pregatire:

  • Se bate crema de ciocolata cu Ricotta.
  • Se intinde crema peste biscuiti sau briose si se presara din belsug cu zahar pudra sau fructe uscate maruntite.
     

De Sarbatori, savureaza alaturi de cei dragi branzeturile fine Galbani! Produse in Italia, se potrivesc perfect in meniurile festive, de la aperitiv si pana la desert.

Pregatese aperitive delicioase cu mozzarella si un desert rapid cu ricotta.

Mozzarella Galbani este obtinuta dupa o reteta traditionala ce consta in obtinerea produsului din lapte de calitate superioara. Nelipsita din dieta mediteraneana, mozzarella Galbani este un produs usor, sanatos, fara conservanti.

Mozzarella mini Galbani este un produs inovativ datorita formei sale – bulgarasi de aproximativ 8g. Se pastreaza in zer si este disponibila in pungute practice de 150g. Mozzarella mini Galbani este deosebit de gustoasa servita ca si aperitiv, in combinatie cu rosii sau alte legume, asezonata cu ulei de masline si busuioc. De asemenea, este ideala pentru salate usoare si delicioase, dintre cele mai creative.

Sugestia noastra pentru un preparat cu mozzarella Galbani: salata cu mozzarella Galbani.

Salata cu mozzarella 

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 2 bulgari de Mozzarella Galbani 125g
  • 1 ou
  • 3 linguri de faina
  • mix de mai multe tipuri de salata
  • dressing
  • 100gr sunca afumata,
  • croutoane 
  • usturoi
  • cativa mieji de nuca
  • sare si piper


Modalitate de prepreparare:

  • Se taie bulgarii de mozzarella Galbani in cuburi.
  • Cuburile se tin cateva minute in apa rece, se sterg bine cu un prosop curat, apoi se sareaza, se pipereaza si se trec prin oul batut si prin faina. Se trag in tigaie.
  • Acest antreu se serveste cu un mix de salata asezonata cu ulei de masline, presarata cu crutoane prajite frecate cu usturoi, sunca afumata , nucile maruntite si ceapa verde tocata fin.


Lasă un răspuns

Sus