Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > (P) Galbani – gust traditional italian pentru delicii culinare II

(P) Galbani – gust traditional italian pentru delicii culinare II

De Sarbatori, pregateste si savureaza alaturi de cei dragi branzeturile fine Galbani! Incearca o data si te vei convinge definitiv ca folosind branzeturile Galbani precum gorgonzola si mascarpone vei obtine cele mai rafinate si apreciate  preparate culinare.

Gorgonzola Galbani este produsa din lapte integral provenit din zone certificate de catre Consortiul Branzei Gorgonzola. Acesta supravegheaza pastrarea autenticitatii produselor, garantata de sigiliul D.O.P. (denumire de origine protejata). Gorgonzola Galbani, innobilata cu mucegai albastru, are o consistenta  cremoasa  si o aroma inconfundabila, fiind o branza ideala pentru preparate fine si rafinate.


Gorgonzola Cremoso are un gust dulceag, o textura deosebit de cremoasa si este foarte usor de tartinat. Poate fi folosita ca ingredient in retetele de aperitive si sosuri sau poate fi servita ca desert sau impreuna cu paine ori biscuiti crocanti.

Gorgonzola Intenso are o textura mai compacta si un gust mai picant si mai intepator decat Gorgonzola Cremoso, fiind ideala pentru salate. Se poate servi alaturi de fructe precum struguri si smochine.

Gorgonzola Galbani Cremoso si Intenso sunt recunoscute de maestri bucatari din intreaga lume, fiind foarte apreciate in diverse combinatii cu legume sau fructe, paste, risotto, pizza, fripturi si sosuri alese.

Recomandam un aperitiv simplu, rapid si delicios cu gorgonzola: crutoane cu nuci, smochine si gorgonzola cremoso Galbani.

Crutoane cu nuci si smochine

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 100g Gorgonzola Cremoso Galbani
  • 120g bagheta de paine
  • 250g smochine bine coapte
  • 20g miez de nuca

Modalitate de preparare:

  • Se feliaza si se prajeste bagheta.
  • Se spala si se taie smochinele in rondele si se pun peste feliile de paine prajita.
  • Peste ele se pune cate o lingurita de Gorgonzola Cremoso si se decoreaza cu nuci.
  • Se pastreaza la frigider si se servesc reci, asezonate cu cateva picaturi de miere si cateva frunze de patrunjel.

Originara din nordul Italiei, regiunea Lombardia, Mascarpone este una dintre cele mai cunoscute branzeturi, fiind un ingredient esential pentru multe preparate cu specific italienesc. Galbani foloseste o reteta traditionala ce ofera branzei Mascarpone o cremozitate irezistibila. Aroma sa delicata, usor dulceaga si parfumata face din Mascarpone Galbani un ingredient ideal pentru a transforma fiecare reteta intr-o delicatesa.

Avand o textura fina si cremoasa, mascarpone Galbani este recunoscut si apreciat de maestri bucatari din intreaga lume. Mascarpone Galbani este un ingredient ideal pentru prepararea deserturilor calde sau reci, in special tiramisu, torturi, cheesecake-uri sau tarte cu fructe, dar poate fi consumat si ca atare alaturi de fructe proaspete sau tartinat in combinatie cu cacao si zahar vanilat.

De asemenea, mascarpone Galbani este foarte potrivit pentru prepararea retetelor de risotto, lasagna, a supelor si sosurilor. Poate fi amestecata cu diverse condimente pentru a obtine un sos picant sau cu alte tipuri de branza, pentru a fi servita impreuna cu  legume verzi, paste, biscuiti crocanti sau paine prajita.
 
Mascarpone Galbani este disponibil in doua variante de gramaj: mascarpone 250gr si mascarpone  500 gr.

Iata reteta pentru un desert simplu cu mascarpone: crema fina cu mascarpone si mere.

Crema fina cu mascarpone si mere

Ingrediente:

  • 250 g Galbani Mascarpone 
  • 100 g crema de vanilie
  • 2 mere
  • 50 g zahar
  • 100 ml vin alb
  • scortisoara.

Modalitate de pregatire:

  • Merele se curata de coaja, se taie in felii subtiri si se fierb 15 minute in vin alb cu zahar si un praf de scortisoara.
  • Cand se raceste zeama in care au fiert merele se adauga mascarpone si crema de vanilie.
  • Aceasta crema se pune in cupe si se orneaza cu feliile de mar si scortisoara.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus