Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pachetele cu peste

Pachetele cu peste

PENTRU CLATITE

  • 5-6 linguri cu faina
  • 2 oua, sare
  • 1/2 cana cu lapte
  • 1/2 cana cu bere

PENTRU UMPLUTURA

  • 2-3 bucati peste cod
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 3 oua, 1 foaie de dafin
  • 2-3 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • sare, verdeata, otet
  • ulei, pesmet, boia

Pasul 1: Pune ingredientele pentru clatite intr-un mixer şi amesteca. Baga cateva ore la frigider. Dacă e prea groasa compozitia, subtiază aluatul cu putin lapte.

Pasul 2: Prajeste clatitele după preferinta (cu margini mai crocante sau nu).

Pasul 3: Pune la fiert in apa cu putin otet, sare si o foaie de dafin, pestele. Lasa să dea cateva clocote, apoi scurge-l si curata-l de oase si pielite. Marunteste-l cand s-a racorit.

Pasul 4: Amesteca pestele cu ardeiul taiat, morcovul ras, 2 oua, verdeata tocata, sarea, boiaua si feliile de paine inmuiate in lapte (si bine scurse).

Pasul 5: Umple clatitele si ruleaza-le ca pe sarmale. Tavaleste-le prin ou batut, apoi prin pesmetul amestecat cu boiaua (dulce sau iute) si baga-le in baie de ulei un minut, doua.


Lasă un răspuns

Sus