Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Cu gândul la vacanţă, savurăm o paella cu fructe de mare. Cum o facem? Reteta este aici!

 

Ingrediente

  • 200 g orez arborizo 
  • 1 calamar
  • 150 g creveţi
  • 150 g scoici
  • 1 ceapă 
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu mazăre
  • 2 linguri cu porumb
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lămâie
  • şofran
  • pătrunjel
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1: Reţeta originală de paella se pregăteşte într-un vas special, cu margini înlte şi cu două mânere, dar o poţi face foarte bine şi într-un wok.  
PASUL 2: Taie ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o în ulei de măsline împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă orezul şi stinge cu apă. Presară un praf de sare şi două filamente de şofran. Amestecă uşor şi lasă să fiarbă 20 de minute, la foc redus. 
PASUL 3:  Pune scoicile curăţate, creveţi, calamarul tăiat în rondele, mazărea şi porumbul. Mai lasă pe foc aproximativ 9-10 minute. La final, stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi aromatizează cu pătrunjel tocat.
 

 


Lasă un răspuns

Sus