Sampania, raiul intr-un pahar

Iata cateva dintre secretele pe care le ascund bulele aromate de sampanie: Pentru a sarbatori casatoria fiicei lui, Sofia, cu Spike Jones, regizorul Francis Ford Coppola a lansat vinul alb sampanizat "Sofia Blanc de Blancs". Intr-o sticla de sampanie sunt 58 de milioane de bule. Cupa de sampanie a fost creata

Cina romantica – simplitate si simbol

Stim ca tot bunica e cea care te-a invatat regulile de protocol, dar cine vorbeste aici de protocol? E o cina romantica, focalizeaza-te pe simplitate si simbol. 1. Renunta la lumanarile inalte Daca ii ia foc manseta cand se intinde sa ia sarea, se cam duce romantismul… Totusi, pentru ca lumina delicata

Pate de gasca

Ingrediente: 300 g ficat de gasca o cescuta cu lapte doua galbenusuri 100 g unt sare Ficatul se curata foarte bine (sa nu ramana urme de fiere) si se tine 2-3 ore in lapte. Intr-o cratita se pune la fiert apa cu putina sare si cand clocoteste, se introduce ficatul, lasandu-l sa fiarba 10 minute. E

Crema de cacao

Ingrediente: un litru de lapte 2 linguri cu faina 4 linguri cu cacao 5 linguri cu zahar un plic cu zahar vanilat 50 g unt Faina, cacaoa si zaharul se amesteca intr-o cratita, apoi se toarna treptat laptele, omogenizand cu grija. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca pana

Si cocheta, si gospodina

Desi este o certitudine faptul ca barbatii sunt cei mai buni bucatari, rare sunt cazurile cand vreo gospodina pune mana pe un astfel de odor scump. Barbatii au transformat gatitul in arta si hobby, la fel cum femeile au facut din el o obligatie zilnica si un motiv de nemultumire casnica. Tocmai

Spaghete cu spanac

Spanacul nu este numai mancarea preferata a lui Popeye. Poate deveni si mancarea ta preferata. Ingrediente: 500 g spanac 500 g spaghete 100 g mozzarella (sau branza telemea) 2 oua o lingura cu faina

Salata cu ton

Ingrediente: o conserva cu ton 3 oua fierte o legatura de ceapa verde 4 rosii 2 capatani de salata verde 3 linguri cu ulei de masline o lamaie Salata se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa verde se taie rondele, iar rosiile - felii. Ouale fierte se taie in cubulete mici. Tonul se scurge bine de ulei

Paste cu peste

Ingrediente 300 g paste fainoase (de preferinta colorate) 300 g macrou marinat 2-3 gogosari murati 200 g maioneza 1/2 lamaie Pasul 1: Se fierb pastele fainoase in apa cu sare si apoi se strecoara. Pasul 2: Pestele se curata de oase si se taie in cubulete. Pasul 3: Gogosarii se taie felii subtiri. Pasul 4: Se prepara maioneza La final:

Vorbeste! Dar nu cu gura plina…

E foarte important ca toti mesenii sa fie implicati in discutie. Masa nu trebuie sa fie doar o placere gastronomica, ci si una de atmosfera. In nici un caz, tu, ca gazda, nu incerca sa acaparezi vreo discutie! Dar daca vezi ca un subiect genereaza prea multe controverse ori e

Reguli de buna purtare la masa

1. Tine furculita in mana stanga si cutitul in mana dreapta. 2. Furculita o vei tine in mana dreapta numai cand mananci feluri de mancare care nu se taie cu cutitul (parjoale, legume, omleta, budinca, papanasi etc). 3. Lingura o vei tine intotdeauna in mana dreapta, intre degetul aratator si cel mare,

Pagina 91 din 92« Prima...102030...8889909192