Paste cu peste

Ingrediente 300 g paste fainoase (de preferinta colorate) 300 g macrou marinat 2-3 gogosari murati 200 g maioneza 1/2 lamaie Pasul 1: Se fierb pastele fainoase in apa cu sare si apoi se strecoara. Pasul 2: Pestele se curata de oase si se taie in cubulete. Pasul 3: Gogosarii se taie felii subtiri. Pasul 4: Se prepara maioneza La final:

Vorbeste! Dar nu cu gura plina…

E foarte important ca toti mesenii sa fie implicati in discutie. Masa nu trebuie sa fie doar o placere gastronomica, ci si una de atmosfera. In nici un caz, tu, ca gazda, nu incerca sa acaparezi vreo discutie! Dar daca vezi ca un subiect genereaza prea multe controverse ori e

Reguli de buna purtare la masa

1. Tine furculita in mana stanga si cutitul in mana dreapta. 2. Furculita o vei tine in mana dreapta numai cand mananci feluri de mancare care nu se taie cu cutitul (parjoale, legume, omleta, budinca, papanasi etc). 3. Lingura o vei tine intotdeauna in mana dreapta, intre degetul aratator si cel mare,

Soté de ficat cu mar copt

Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g ficat de vita 3-4 mere 3 cepe 75 g unt 2 linguri cu faina 1⁄2 l lapte ulei sare piper Ficatul se tine in lapte rece macar o ora. Se scurge apoi, se curata de pielite, se portioneaza in felii de un deget grosime. Se dau prin faina si se prajesc in ulei, pe

Piept de pui „Cordon bleu”

Vrei sa-ti impresionezi invitatii la masa? Pieptul de pui "Cordon bleu" este alegerea perfecta pentru un pranz festiv. Suna pretentios, dar cu putina atentie poti sa-i dai de cap. Trebuie doar sa urmezi sfaturile noastre. Ingrediente (4 persoane): 2 bucati de piept de pui 150

Cocktailuri "de stele"

Se spune ca sampania este raiul intr-un pahar. Atunci de ce s-o mai amesteci in cocktail-uri? Raspunsul e simplu: sampania este culmea artei unui producator de vinuri, in timp ce cocktail-ul este piatra filozofala a indemanarii de "mixologist". Un cocktail pe baza de sampanie nu poate fi decat o bautura de

Rulouri cu marmelada

Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g branza de vaci 150 g unt 150 g faina 2 linguri rase cu zahar un praf de sare un varf de lingurita cu bicarbonate 300 g marmelada un ou Se face un aluat din faina, unt, branza de vaci, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta pana cand se omogenizeaza bine, apoi se intinde

Pilaf afrodisiac

  Reteta aceasta este poate fi aplicata cu succes atat de vegetarieni cat si de non-vegetarieni, imbogatita cu piept de pui. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 1⁄2 cescuta cu orez 2 cepe mari 3 morcovi 1 pastarnac 3 radacini de patrunjel 10 ardei grasi 3 rosii 1⁄2 cescuta cu miez de nuca

Vinul si secretele de pe eticheta

  De fiecare data cand vrei sa cumperi vin, stai in fata stativelor cu sticle si nu te poti hotari: alb sau rosu, sec sau dulce? In sticla sau din butoi? Chiar si la pantofi parca te decizi mai repede… Ce semnifica eticheta rotunda, aurie ca o medalie, de pe sticla? Nu inseamna

Pagina 91 din 92« Prima...102030...8889909192