Gratin din turta dulce

  Ingrediente --> 750 g mere sau 2 fructe de mango --> 2 linguri de zeama de lamaie --> 1 lingurita de scortisoara macinata (numai daca folosesti mere) --> 250 g turta dulce mai veche, dar poti folosi si orice alt fel de prajitura mai uscata --> 2 oua --> 200 g smantana --> 4 linguri de zahar -->

Sufleu de legume cu sos de smantana

Ingrediente --> 500 g conopida, 4 galbenusuri --> sare, piper, nucsoara, 4 albusuri, unt Pentru sos: --> 2 salote (sau hasma, ceapa frantuzeasca - este o ceapa mica si are un gust intre usturoi si ceapa obisnuita; daca nu ai, pune ceapa romaneasca sau praz) --> 20 g unt, 20 g faina, 20 ml vin

Tarta cu spanac si branza Feta

Ingrediente --> 100 ml lapte, 200 g faina --> 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase) --> 200 g smantana, 4 oua --> sare, 120 g unt, 1 kg de spanac --> 200 g branza Feta --> 2-3 linguri de seminte de pin --> piper, nucsoara rasa --> grasime pentru uns forma de copt Mod de

Painici din cartofi cu umplutura de spanac

Ingrediente --> 900 g cartofi fainosi fierti --> grasime vegetala de cocos pentru uns tava de copt --> 2 oua, sare, nucsoara --> 3 linguri de unt topit --> 75-90 g grau fin macinat --> 2 linguri de seminte de dovleac Umplutura: 100 g ceapa 1 lingura de ulei de masline 600 g spanac, nucsoara, piper, sare

Vin alb sau rosu?

Regula generala - pe care francezii, ca fini cunoscatori, au instaurat-o de secole - este ca vinurile albe, usoare sa fie servite la carnea alba (pui, curcan, peste sau fructe de mare), iar vinurile rosii la carnea rosie (porc, vita, miel, vanat). Insa gastronomia a abdicat de la eticheta rigida,

Lipii cu carne de oaie

Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate, 100 ml vin 1 varza alba, 5 rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper, cimbru Mod de preparare Inabuseste carnea de oaie in ulei cu putina apa si condimenteaza dupa gust. In grasimea ramasa caleste apoi ceapa taiata marunt. Adauga

Cotlet de miel

Ingrediente: 2 fire de cimbru si de rozmarin 8 catei de usturoi 8 boabe de ienupar, 8 masline o lingura cu coaja de lamaie, o lingurita cu boia 4 linguri cu ulei, sare, piper 700 g de cartofi mici 12 cotlete Mod de preparare: Verdeata se curata si se amesteca bine cu usturoiul taiat, ienuparul zdrobit, cu maslinele, coaja

Chiftelute de miel cu crema de branza

Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 cepe, 100 g pesmet din graham 1 lingurita cu chimen scortisoara, sare, piper. Pentru crema de branza: 200 g branza de vaci degresata 1 fir de ceapa verde, 2 fire de marar, 50 ml ulei de masline Mod de preparare: Curata carnea de miel de pielite si grasime, apoi trece-o prin masina

Iahnie de fasole

Ingrediente: 250 g fasole boabe rosie 1 ceapa, 2 morcovi 1 foaie de dafin 200 ml suc de rosii 1 lingura cu faina 1 legatura de patrunjel 1 legatura

Vinete cu mere la cuptor

Reteta preluata din cartea "Cum gatim fara grasimi" Editura: Reader's Digest Pret: 99.90 Lei Comenzi online: www.erd.ro.  

Pagina 91 din 94« Prima...102030...8990919293...Ultima »