Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Painici din cartofi cu umplutura de spanac

Painici din cartofi cu umplutura de spanac

Ingrediente

–> 900 g cartofi fainosi fiertihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/art-157.jpg

–> grasime vegetala de cocos pentru uns tava de copt

–> 2 oua, sare, nucsoara

–> 3 linguri de unt topit

–> 75-90 g grau fin macinat

–> 2 linguri de seminte de dovleac

Umplutura:

  • 100 g ceapa
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 600 g spanac, nucsoara, piper, sare
  • 60 g telemea, 80 g branza de vaci

Mod de preparare

Inabuse cartofii in coaja in putina apa. Unge tava cu grasime, toaca ceapa si taie grosier frunzele de spanac. Rumeneste ceapa in ulei de masline, pune spanacul si caleste-l putin. Condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si lasa compozitia la racit. Scurge zeama de la spanac, rade telemeaua si amestec-o cu spanacul si cu branza de vaci. Potriveste de sare si adauga piper mai concentrat.

Curata cartofii de coaja si fa-i piure, pe care il amesteci cu ouale, sarea, nucsoara, cele 2 linguri de unt si graul macinat. Pune atata grau cat sa obtii un aluat uscacios, care nu se lipeste. Imparte-l in 12 bucati si cu mana formeaza un rotund din fiecare, cu diametrul de 12 cm. In mijloc, pune 1-2 linguri din amestecul de spanac si lipeste marginile ca si cum ai face un saculet.

Aseaza painicile in tava de copt, unge-le cu unt topit cu ajutorul unei pensule si pune deasupra seminte de dovleac. Coace-le 25-35 de minute la 180° (sau treapta 4, temperatura moderata), pana devin maronii. Se consuma ca aperitiv cu suc de rosii sau alaturi de mancare de praz.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus