Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pancakes cu dovlecei şi ricotta

Pancakes cu dovlecei şi ricotta

Ingrediente

  • 4 dovlecei potriviţi
  • 150 g brânză ricotta
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • ½ linguriţă cu praf de copt
  • ½ legătură de mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

PASUL 1: Spală bine dovleceii, şterge-i cu un şervet absorbant, după care taie-i în cubuleţe şi opăreşte-i în apă cu sare.
PASUL 2: Scurge-i bine şi zdrobeşte-i cu blederul sau trece-i printr-o sită. Adaugă ricotta, usturoiul zdrobit, mărarul tocat fin, ceapa tăiată mărunt şi ouăle bătute cu un praf de sare şi piper.
PASUL 3: Încorporează pesmetul şi făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt. Compoziţia astfel obţinută trebuie să fie bine legată, dacă e prea moale mai adaugă puţină făină.
PASUL 4: Într-o tigaie cu ulei încins, pune cu lingura din compoziţie. Presează uşor cu dosul lingurii şi rumeneşte-le pe ambele părţi. Serveşte-le cu smântână deasupra.

 


Lasă un răspuns

Sus