Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Panna cotta cu gem capsune

Panna cotta cu gem capsune

Panna cotta este un desert cu iaurt, lapte, smantana legat cu gelatina. Este simplu de facut si este excelent rece, ceea ce il face perfect pentru zilele de vara.

Farmecul panna cotta este data de toppingul folosit.

Se face usor.

Din ingrediente rezulta 8-10 portii

Ingrediente

  • 7 grame de gelatina
  • 450 de grame de iaurt integral gras
  • 200 mililitri de lapte
  • 200 grame de smantana
  • 100 de grame de zahar
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 100 de grame de miere
  • 200 de grame de capsune


Pasul 1:
Pune gelatina in apa sa se inmoaie. In timpul acesta intr-un castron mare, amesteca iaurtul cu o jumatate din lapte si cu toata smantana. Restul de lapte se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si incalzeste putin pana acesta se topeste.

Pasul 2:  cand laptele cu zahar s-a racit bine adauga gelatina scursa de apa si amesteca pana se dizolva. Adauga totul in crema de iaurt si amesteca bine pana ce devine fina si omogena. La final pune sucul de lamaie.

Pasul 3:  Pune crema pahare mici sau intr-o singura forma incapatoare si lasa la rece pentru cel putin 2 ore pentru vasele mici si 8 ore pentru vasul mare.

Pasul 4: Striveste usor capsunele si amesteca-le cu miere. Amesteca cu furculita pana ce se omogenizeaza bine si pune peste crema de panna cotta.

Toppingul se pune doar cand servesti pentru ca gemul de capsune dizolva panna cotta.


In loc de capsune poti sa folosesti caise sau piersici taiate in bucatele mici si combinate cu miere.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus