Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pasca moldoveneasca

Pasca moldoveneasca

  • 1,5 kg branza de vaci
200 g margarina
  • 1 kg faina
100 g stafide
  • 50 g drojdie
3 plicuri de zahar vanilat
  • 600 g zahar
100 g gris
  • 375 ml lapte
100 g smantana
  • 9 oua
sare
  • 1 lamaie
1 ou si 50 ml lapte pentru uns

PASUL 1: Dizolva drojdia in putin lapte caldut, adauga 50 g faina si 50 g zahar si lasa la dospit.

PASUL 2: Dupa 15 minute, adauga 250 g de zahar, restul de lapte si faina, margarina topita, 3 oua intregi, sare, jumatate din coaja rasa de lamaie si stafide, 1 plic cu zahar vanilat.

PASUL 3: Framanta bine, acopera si lasa din nou la dospit 30 de minute. Amesteca branza cu 300 g de zahar, smantana, 6 oua, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafi dele ramase, grisul.

PASUL 4: Intinde doua foi mai grosute si acopera tavile de copt unse cu margarina si pudrate cu faina. Din aluatul ramas, fa cateva suluri subtiri.

PASUL 5: Toarna umplutura si decoreaza cu sulurile de aluat. Unge cu ou batut subtiat cu lapte si lasa la dospit 60 de minute. Coace la foc potrivit.

 


Lasă un răspuns

Sus