Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Paste cu vinete

Paste cu vinete

 

Vinetele sunt in plin sezon asa ca merita sa profiti de binefacerile pe care le aduc sanatatii.  Paste cu vinete sunt o combinatie excelenata si inedita.

Ingrediente pentru patru portii de paste cu vinete:

  • 2-3 vinete potrivite
  • 10-12 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei de masline
  • sare si piper
  • un ardei rosu, iute
  • seminte de pin (sau alte seminte crude)
  • 500 de grame de paste
  • 4 linguri cu parmezan ras
  • sucul de la o lamaie

Pasul 1: Taie in cubulete vinetele. Pune impreuna vinetele bucatele, rosiile intregi, usturoiul intreg, 3 linguri de ulei, sare si piper. Amesteca bine si rastoarna totul pe o foaie de copt, intr-o tava care merge la cuptor. Coace totul 30 de minute.

Pasul 2: Prajeste semintele de pin, intr-o lingura de ulei, pana devin aurii. Cand sunt facute da-le deoparte si lasa-le sa se raceasca pe un servet absorbant.

Pasul 3: Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurge apa, dar pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele.

Pasul 4: Cand legumele din cuptor s-au facut, dupa ce-au racorit pune-le intr-un blender. Adauga apa in care au fiert pastele si omogenizeaza. Adauga tocata marunt si restul de ulei de masline.

Pasul 5: Pune sosul peste paste si stropeste cu suc de lamaie. Adauga parmezanul ras si semintele de pin.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus