Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pastitsio – budinca greceasca

Pastitsio – budinca greceasca

–> Portii: 8
–> Timp de preparare: 45 minute
–> Timp de coacere: 50 minute
–> Dificultate: medie

Ingrediente

400 g macaroane, 3 oua, 4 linguri unt, 3 linguri parmezan ras

Ingrediente pentru umplutura

  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa si 1 catel usturoi
  • 1 kg carne de manzat tocata
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 linguri cu vin sec
  • sare, piper

Ingrediente sosul bechamel

  • 2 linguri cu unt
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

PASUL 1: Pune la fiert pastele in multa apa cu o lingura cu sare. Dupa ce au fiert, scurge-le si pune-le intr-un bol. Adauga 4 linguri cu unt topit, parmezanul, sare si piper. Pune 3 oua batute, amesteca bine si lasa deoparte.

PASUL 2: Curata ceapa, toac-o si caleste-o intr-un vas incapator cu 2 linguri cu unt. Adauga carnea si usturoiul pisat, bulionul, vinul, o ceasca de apa, sare si piper. Lasa pe foc pana scade zeama, cam 20 de minute.

PASUL 3: Pentru sosul bechamel, pune untul la topit, adauga faina, amesteca 2 minute si incorporeaza laptele, incet ca sa nu se formeze cocoloase. Sareaza, pipereaza si, inainte de a stinge focul, adauga oul batut. Pune jumatate de ceasca din acest sos peste carne.

PASUL 4: Pune intr-un vas de yena pastele, apoi stratul de carne, si tot asa sos bechamel. Da la cuptor pentru 50 de minute. Se serveste cu parmezan ras deasupra.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus