Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pastitsio – budinca greceasca

Pastitsio – budinca greceasca

–> Portii: 8
–> Timp de preparare: 45 minute
–> Timp de coacere: 50 minute
–> Dificultate: medie

Ingrediente

400 g macaroane, 3 oua, 4 linguri unt, 3 linguri parmezan ras

Ingrediente pentru umplutura

  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa si 1 catel usturoi
  • 1 kg carne de manzat tocata
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 linguri cu vin sec
  • sare, piper

Ingrediente sosul bechamel

  • 2 linguri cu unt
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

PASUL 1: Pune la fiert pastele in multa apa cu o lingura cu sare. Dupa ce au fiert, scurge-le si pune-le intr-un bol. Adauga 4 linguri cu unt topit, parmezanul, sare si piper. Pune 3 oua batute, amesteca bine si lasa deoparte.

PASUL 2: Curata ceapa, toac-o si caleste-o intr-un vas incapator cu 2 linguri cu unt. Adauga carnea si usturoiul pisat, bulionul, vinul, o ceasca de apa, sare si piper. Lasa pe foc pana scade zeama, cam 20 de minute.

PASUL 3: Pentru sosul bechamel, pune untul la topit, adauga faina, amesteca 2 minute si incorporeaza laptele, incet ca sa nu se formeze cocoloase. Sareaza, pipereaza si, inainte de a stinge focul, adauga oul batut. Pune jumatate de ceasca din acest sos peste carne.

PASUL 4: Pune intr-un vas de yena pastele, apoi stratul de carne, si tot asa sos bechamel. Da la cuptor pentru 50 de minute. Se serveste cu parmezan ras deasupra.


Lasă un răspuns

Sus