Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pate de gasca

Pate de gasca

Ingrediente:

  • 300 g ficat de gasca
  • o cescuta cu lapte
  • doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • sare

Ficatul se curata foarte bine (sa nu ramana urme de fiere) si se tine 2-3 ore in lapte. Intr-o cratita se pune la fiert apa cu putina sare si cand clocoteste, se introduce ficatul, lasandu-l sa fiarba 10 minute. E gata cand intepandu-l cu furculita, nu mai iese lichid rosietic.

Se lasa ficatul la racit in apa in care a fiert, apoi se aleg cateva felii frumoase pentru ornat. Restul ficatului se paseaza prin sita (sau se mixeaza), apoi se freacabine cu untul, galbenusurile si inca putina sare. Se aranjeaza frumos pe un platou si se orneaza cu salata verde, patrunjel, ceapa verde etc.




Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus