Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Penne al forno

Penne al forno

Ingrediente

  • 500 g paste (penne, tortellini, fusilli)
  • 200 g smantana
  • 200 g parmezan ras
  • 2 linguri cu unt
  • 150 g spanac congelat
  • 1 broccoli mic
  • 150 g bacon
  • 100 g gorgonzola
  • sare, piper
  • 200 ml lapte

Mod de preparare

PASUL 1: Mai intai, pregateste sosul de branza astfel – pune untul, smantana, 100 g parmezan, laptele si gorgonzola intr-un vas, pe flacara. Amesteca incet, pana se formeaza un sos placut mirositor. Stinge focul.

PASUL 2: Pune un vas cu 3 litri de apa si o lingura cu sare la fiert. Cand da in clocot, pune pastele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, lasa-le sa se scurga intr-o sita.

PASUL 3: intr-un alt vas, pune baconul taiat bucatele, cand s-a rumenit, adauga broccoli oparit separat si spanacul si lasa la foc mic sa dea in cateva clocote.

PASUL 4: Pune pastele intr-un vas de lut, spanacul cu bacon, un praf de piper, sosul de branza, iar la final presara restul de parmezan. Baga vasul in cuptorul incins in prealabil si lasa la copt cam 20 de minute.


Lasă un răspuns

Sus