Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Penne cu măsline verzi

Penne cu măsline verzi

Simplu, bun, rapid. pene cu masline verzi este un fel de mancare perfect pentru cine, perfect cand esti pe fuga si trebuie sa faci ceva bun cu ce ai prin casa. In care casa nu se gaseste un pachet cu paste si cateva masline. daca mai sunt si verzi este perfect. legumele din reteta pot varia dupa anotimp, rosiile pot fi din conserva, ardeiul poate sa fie si verde sau poate sa fie inlocuit cu un ardei mic si iute ori cu un gogosar. Dovlecelul poate sa fie inlocuit cu ciuperci albe. Ceapa verde poate sa fie si ceapa veche (daca este rosie cu atat mai bine). In ceea ce priveste semintele d epin acestea pot sa fie si seminte de floarea soarelui, sau de dovleac.

Ingrediente 

350 g penne,
200 g măsline verzi,
150 g roşii cherry,
3 fire de ceapă verde,
1 ceşcuţă cu vin alb,
½ dovlecel,
½ ardei gras roşu,
1 lingură cu seminţe de pin,
ulei de măsline,
parmezan
sare

Mod de preparare

Curăţă ceapa verde, tai-o în rondele şi înăbuş-o în ulei de măsline. Adaugă roşiile cherry, fâşii de ardei gras, cubuleţe de dovlecel şi măslinele verzi. Stinge cu vin şi lasă totul să dea în 2-3 clocote.
Între timp, fierbe pastele în apă cu sare. Scurge-le şi răstoarnă-le peste legumele înăbuşite.
La final, adaugă seminţele de pin rumenite separat într-o tigaie de teflon neunsă. Potriveşte gustul de sare şi serveşte de îndată cu parmezan ras deasupra.
Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Lasă un răspuns

Sus