Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Perisoare in supa de iaurt

Perisoare in supa de iaurt

 

 

Perisoare in supa de iaurt sunt un preparat tipic turcesc. Dar sunt delicioase. De regula se fac cu carne de miel, dar merg foarte binefacute si cu vita sau carne de curcan.

Perisoare in supa de iaurt este o reteta pe care merita sa trebuie sa o incerci.

Ingrediente pentru 4 portii. Se prepara usor.

Ingrediente:http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/01/16/lamb-meatballs.jpg

Pentru supa

  • 3 linguri de ulei
  • o ceapa mare, galbena
  • 3 catei de usturoi
  • o ceasca mica de cafea de orez
  • un litru de apa
  • 500 de grame de iaurt gras
  • sare si piper

Pentru perisoare

  • 500 de grame de carne de vita tocata
  • patrunjel
  • un ou
  • o ceapa
  • o lingura de faina pentru perisoarele

Pasul 1: Pentru perisoare toaca ceapa marunt, verdeata si amesteca totul cu carnea. Adauga o felie de paine inmuiata in apa, daca vrei, si oul. Pune sare si piper, plus, daca-i carne de pui, o lingura de ulei, si amesteca bine cu mana.

Pasul 2: Fa perisoarele si trece-le prin faina, apoi fierbe-le in apa cu sare. Perisoarele se pun la fiert cand apa clocoteste, la foc mic. Sunt gata cand s-au ridicat deasupra si mai fierb inca 5 minute. Scoate perisoarele si pune-le pe hartie de copt, in tava de la cuptor. Da-le la foc iute cateva minute sa prinda culoare frumoasa. Pastreaza apa si foloseste-o, daca vrei, la supa de iaurt.

Pasul 3: Pentru supa de iaurt toaca ceapa si usturoriul si caleste-le in ulei, cu sare si piper, pana se inmoaie. Adauga orezul si continua sa calesti. Adauga apa (sau zeama in care au fiert perisoarele) si lasa sa fiarba pana ce orezul este bine facut. Da deoparte si adauga iaurtul. Omogenizeaza bine, adauga sare si piper dupa gust si, daca vrei, pudra de boia dulce.

Serveste imediat. In supa de iaurt pune perisoarele rumenite. Presara verdeata.

Sursa foto: lifesambrosia.com si leitesculinaria.com

 


Lasă un răspuns

Sus