Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Peste in crusta cu bere si sos de usturoi

Peste in crusta cu bere si sos de usturoi

Iti propun o reteta speciala cu peste in crusta cu bere. Preparat astfel pestele este foarte gustos, este sanatos, mai ales ca se face la cuptor. Incredientele sunt pentru patru bucati de file de peste, dar le poti multiplica usor. Se poate face cu orice fel de peste, dar cel mai bun este pestele alb.

Ingrediente

4 bucati de file de peste
2 linguri de faina
Un pahar de bere neagra
O lingura de pesmet
Un cartof
Sase catei de usturoi
Suc de lamaie
Trei linguri de ulei
Sare, piper, veredeata proaspata.

Preparare

→ Curata si pune la fiert cartoful. Cand este fiert bine, scurge apa si striveste-l bine cu o furculita pana devina o pasta.
→ Adauga usturoiul pisat foarte bine si o lingurita de suc de lamaie. Amesteca bine si freaca totul cu trei linguri de ulei. Daca este prea dens poti adauga putina apa.
→ Pune sare si piper si adauga verdeata proaspata tocata marunt.
→ Sterge bine fileurile cu un servet absorbant.
→ Pune intr-un castron faina, pesmetul, sare si piper si amesteca bine cu bere. Amesteca pana ca combinatia seamana cu smantana subtire.
→ Trece fileurile de peste prin aluat si aseza-le pe foaie de copt. Coace pestele la foc iute, in cuptorul incins bine.
→ Poti sa le prajesti si in ulei.

→ Serveste pestele cu sosul de usturoi.


Lasă un răspuns

Sus