Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Piept de miel umplut

Piept de miel umplut

  • 1 piept de miel

1 legatura de marar

  • 1 inima de miel
1 legatura de ceapa verde
  • ficatul
1 legatura de patrunjel
  • plamanii
1 ceapa uscata mica
  • rinichii
1 cescuta de untura
  • 3-4 ficatei de pui
100 ml ulei
  • 6 oua
sare, piper
  • 300 g masline maruntite
cimbru, rozmarin

Mod de preparare

PASUL 1. Scoate coastele si condimenteaza bucata (triunghiulara) de carne cu sare, piper, cimbru si rozmarin, dupa gust. Pune la fiert in apa cu sare maruntaiele de miel. Ficatul, mai la sfarsit! Toaca o parte de ficat din cutit.

PASUL 2. Da restul de maruntaie fierte prin masina de tocat, adauga mararul si patrunjelul tocate marunt, 3 oua crude si ceapa (verde si uscata) inabusita in prealabil. Amesteca sa se omogenizeze.

PASUL 3. Pune compozitia pe pieptul de miel, cele 3 oua fierte tare maruntite, maslinele taiate si, eventual, morcov fiert, bastonase. Ruleaza dinspre varf spre latura opusa.

PASUL 4. Prinde cu scobitori la capete, apoi leaga cu sfoara, cu feston. Pune in tava, cu ulei si untura, si da la cuptor vreo 40 de minute. Serveste rece, cu ridichi si ceapa verde.


Lasă un răspuns

Sus