Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Piept de porc aromat

Piept de porc aromat

Piept de porc la cuptor

Preparatele la cuptor au o savoare aparte și sunt bine-venite în miez de toamnă. Când vântul se întețește, încălzește-i pe cei dragi cu o porție de piept de porc aromat!

Ingrediente

800 g piept de porc
5 linguri de miere
3-4 căței de usturoi
100 ml vin
20 g boabe de muștar
50 g boabe de piper negru
2 linguri de muștar picant
sare
ulei

Mod de preparare

Pregătește un baiț din miere, jumătate din cantitatea de piper (proaspăt măcinat) și sare. Pisează în mojar usturoiul, restul de boabe de piper și muștar. Umple pieptul cu amestecul din mojar, rulează strâns și leagă-l cu ață alimentară. Prăjește-l cât să se rumenească, apoi așază carnea într-o tavă termorezistentă. Unge-o cu baiț, stropește-o cu vin și bag-o la cuptor. Acoperă cu folie de aluminiu și uită de ea mai bine de o oră. Îndepărtează folia și las-o 10-15 minute.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images


Lasă un răspuns

Sus