Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Piept de pui „Cordon bleu”

Piept de pui „Cordon bleu”

Vrei sa-ti impresionezi invitatii la masa? Pieptul de pui "Cordon bleu" este alegerea perfecta pentru un pranz festiv. Suna pretentios, dar cu putina atentie poti sa-i dai de cap. Trebuie doar sa urmezi sfaturile noastre.

Ingrediente (4 persoane):

  • 2 bucati de piept de pui
  • 150 g cascaval
  • 100 g jambon (sau kaizer)
  • 2 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 5 linguri cu pesmet
  • 50 g unt
  • 150 g smantana
  • 4 linguri cu vin alb
  • sare, piper

Se taie pieptul de pui in doua, obtinand patru jumatati care se bat cu grija, pana cand se aplatizeaza suficient. Pe fiecare bucata se asaza o felie de cascaval si, peste ea, una de jambon, kaizer (sau orice alt gen de sunca, afumata sau nu).

Se ruleaza carnea in jurul umpluturii, se preseaza cu mana, ca sa nu se desfaca, se presara cu sare si piper, se trece prin faina, oua batute si pesmet si se prajeste in untul incins in prealabil.

Untul ramas dupa prajirea pieptului de pui se dilueaza cu cateva linguri cu vin alb si cu 150 g de smantana proaspata (e important ca smantana sa nu fie acra). Se presara un pic de sare si se da intr-un clocot. Puiul "Cordon bleu" se serveste insotit de acest sos.

  • Sugestie: Ca garnitura, merg excelent cartofii prajiti sau la cuptor, presarati cu patrunjel verde.


Sus