Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Piftie traditionala

Piftie traditionala

Ingrediente

  • 4 picioare de porc
  • ½ cap de porc
  • 2 urechi de poc
  • 1 kg pulpa de porc
  • 8 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Parleste picioarele, urechile si capul indeparteaza cu cutitul negreala si pune-le alaturi de carne la fiert intr-un vas mare, cu multa apa. Lasa la foc mic pentru a nu se tulbura zeama.

PASUL 2 Cand carnea se desprinde de pe os inseamna ca piftia e gata. Strecoara zeama si da-o la rece. Dupa ce se incheaga, stratul de grasime se va alege deasupra si se va indeparta foarte usor. Astfel, piftia va fi degresata.

PASUL 3 Alege carnea si bucati de sorici (daca-ti place), rupe-le in fasii si pune-le in tava. Incalzeste zeama, zdrobeste usturoiul si amesteca-l in zeama timp de cateva minute, strecoara si sareaza.

PASUL 4 Toarna zeama peste carne, cat sa o acopere, si da tava la rece pentru cateva ore, pana se incheaga.

Sugestie

Carnea capata un gust mai bun daca adaugi la fiert o telina si cativa morcovi. Pentru aspect decorativ, pune in piftie rondele de morcov fiert, patrunjel (frunze sau tocat) si felii de ou fiert tare. Toate acestea le poti pune in pahare pe care le scoti doar in momentul servirii. Daca alegi aceasta varianta de prezentare, foloseste pahare cat mai mici.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus