Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pilaf afrodisiac

Pilaf afrodisiac

 

Reteta aceasta este poate fi aplicata cu succes atat de vegetarieni cat si de non-vegetarieni, imbogatita cu piept de pui.

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 1 1⁄2 cescuta cu orez
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 radacini de patrunjel
  • 10 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 1⁄2 cescuta cu miez de nuca
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper

Legumele se taie marunt (folosim doar doi ardei grasi, restul raman pentru umplut) sau se dau pe razatoare si se calesc in ulei. Cand s-au inmuiat suficient, se adauga orezul si 3 cesti cu apa fierbinte. Se potriveste de sare si piper, se adauga miezul de nuca taiat in bucatele mici, apoi se introduce vasul in cuptor, la foc mic, pana cand orezul se umfla suficient. Intre timp, se taie capacele, se curata de seminte si se spala 8 ardei grasi. Dupa ce s-au scurs bine de apa, se umplu cu pilaful si se orneaza cu patrunjel verde.

  • Sugestie: Pilaful va fi mai bogat daca, odata cu legumele, pui la calit si bucatele de piept de pui. In rest, procedezi ca in reteta de mai sus.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus