Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Piure de conopida

Piure de conopida

 

 

Vă ofer în schimb o reţetă de zile mari. Piure de conopidă. Să nu credeţi că este o conopidă fiartă şi strivită. Nu! Este o reţetă cu secrete şi detalii care transformă conopidă într-un regal, iar piureul de conopidă într-o garnitură de cinci stele. 

Ingrediente http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/11/13/piure-conopida-copy.jpg

O căpăţâna de conopida
Patru cartofi
100 de grame de caşcaval
Două linguri de seminţe de muştar
100 de grame de unt
O cană de lapte
Sare şi piper.

Preparare

→ Curată şi tăie conopidă în bucheţele.
→ Curată cartofii.
→ Pune conopidă şi cartofii la fiert în apa cu puţină sare, în vase diferite.
→ Pune laptele pe foc şi adaugă caşcavalul în lapte, tăiat în felii. Fierbe cu atenţie, la foc mic. Caşcavalul o să se topească în lapte şi se va dizolvă complet. Da deoparte şi adaugă untul.
→ Într-o tigaie neaderenţă pune o linguriţă de ulei şi rumeneşte bine seminţele de muştar.
→ Când conopidă şi cartofii au fiert bine striveşte-i cu un apărat pentru făcut piureul. Este foarte important să nu foloseşti mixerul, pentru că formă finală nu trebuie să fie o pastă cleioasă ci o cremă densă, aerată care să păstreze încă bucăţele fine ale legumelor folosite.
→ Adaugă laptele în care s-a topit caşcavalul şi untul. Trebuie să fie cald, dar nu fierbinte.
→ Pune sare şi piper. Poţi pune şi puţină nucşoară. Merge foarte bine şi cimbru uscat. Adaugă şi seminţele de muştar. Amestecă şi serveşte imediat.

 

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus