Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Piure de mere

Piure de mere

Am făcut piure de mere cu o oarecare reticenţă, mai mult de probă, după acestă reţetă, dar rezultatul a fost absolut spectaculos. Acest piure de mere este bun ca atare, cu frişcă şi pişcoturi, este excelent ca umplutura pentru tarte şi este cu totul inedit dacă il foloseşti în loc de cremă pentru dulciuri de la rulade la torturi.

Ingrediente

4-6 mere
100 de grame de unt
Sucul de la jumătate de lămâie 1/2
1 plic de zahăr vanilat
1 cană cu apă

Preparare

→ Curaţă merele şi taie-le în bucăţele. Stropeşte-le cu suc de lămâie
→ Într-o cratiţă, topeşte untul la foc mic. Răstoarnă merele în unt şi adaugă apa. Fierbe totul la foc mic circa 30 de minute, în fasul descoperit. Amestecă din când în când.
→ Adăugă zahărul vanilat şi amestecă.
→ Când sunt gata lasă-le să se răcească şi, cu un blender, transforma totul în piure.

→ Acest piure de mere se poate pastra la rece pentru două-trei zile. Rece este mult mai dens decât atunci când este cald.
→ Poti sa-l aromatizezi cu scorţişoară, nucşoară, anason.


Lasă un răspuns

Sus