Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pizza geniala

Pizza geniala

 

Am o reteta de pizza care, dupa parerea mea, merita titlul de pizza geniala. Se face repede este foarte buna si nu are nici un fel de angoase in ceea ce priveste caloriile. Din ingredientele retetei rezulta patru foi de pizza de dimensiuni mici. Partea buna este ca aluatul este atat de gustos, iar pizza geniala atat de buna incat poate fi mancata si rece.

Ingrediente pentru aluathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/20/pizza-geniala-1.jpg

500 de grame de faina, plus/minus pentru modelarea aluatului
O lingurita rasa de drojdie uscata
Doua lingurite de sare
O cana si jumatate de apa

Ingrediente pentru topping

Suc de rosii si cateva rosii proaspete
Branza de capra sau cas moale
Masline negre
Felii de ardei gras
Frunze de busuioc, ulei de masline, sare si piper

Preparare

→ Intr-un bol amesteca bine faina, drojdia si sarea. Adauga apa si, cu o lingura sau cu mainile, amesteca bine, doar cat sa se omogenizeze aluatul, fara sa-l framanti.
→Acopera vasul cu folie de plastic sau un prosop de bucatarie si lasa-l sa creasca incet la temperatura camerei chiar si opt ore (da, opt ore!), pana cand acesta isi dubeaza volumul.
→Infaineaza o suprafata de lucru, imparte aluatul in patru parti egale. Fiecare bucata de intinde cu mainile, se pliaza in patru si se intinde din nou. Repeta operatiunea de patru ori cu fiecare bucata. Nu este nevoie sa framanti aluatul si nici nu trebuie, pentru ca ii alterezi structura pe care o capata daca este preparat dupa indicatiile noastre.
→Ultima intindere a aluatului o faci direct intr-o tava unsa cu putin ulei, in care vei si coace pizza geniala. Aluatul trebuie intins cat mai mult cu putinta, dar fara sa se rupa.
→Unge fiecare bucata cu suc de rosii amestecat cu o lingura, doua de ulei de masline si un catel de usturori pisat. Presata sare si piper.
→Pune rondele de rosii, ardei si bucati subtiri de branza. Stropeste pizza geniala cu cateva picaturi de ulei de masline si coace-o circa 20-30 de minute la foc iute, in cuptorul bine incins inainte.
→Verifica pizza din cand in cand ca sa-ti dai seama cand este gata.

Cand este gata pune frunze proaspete de busuioc. Delicios!

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus