Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Plachie de peste

Plachie de peste

 

Cand grecii au urcat cu amabarcatiunile pe Dunare ca sa le umple cu grane de comercializat in porturile Mediteranei, au adus cu ei, in afara de mirodenii si stofe, si plachie, mancare din peste, ceapa si ulei care se face repede si e gustoasa nevoie mare.

Ingrediente:

  • 4 bucati de burta de peste (sau fileuri)
  • 4-5 cepe uscate
  • 2-3 rosii
  • 4-5 linguri cu bulion
  • 200 ml vin alb sec/demisec
  • 3-4 felii de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper boabe
  • boia iute
  • 1 lingurita cu cimbru si busuioc macinate
  • piper macinat
  • ulei

PASUL 1 Tai ceapa marunt si o pui la calit/inabusit, cu usturoiul fasii si un praf de sare, in doua linguri cu ulei. Cand s-a inmuiat, adaugi doua linguri cu bulion, piper, boia, condimentele uscate si jumatate din vin. Lasi 2-3 minute, amestecand.

PASUL 2 Dai deoparte cand e gata, apoi speli, cureti, tai capul si coada pestelui, il tai pe burta si scoti sira. Il freci cu un pic de sare, il ungi apoi cu bulion pe toate partile.

PASUL 3 Pui o lingura cu ulei intr-o tava rezistenta la foc, torni ceapa cu bulion si pui deasupra pestele dat cu bulion. Adaugi foaia de dafin si piperul boabe.

PASUL 4 Pui felii de lamaie si felii de rosie, torni o ceasca de apa, dai la cuptor la foc mic. Dupa 40 de minute, adaugi restul de vin si lasi zece minute la cuptor.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus