Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Placinta americana

Placinta americana

Ingrediente

  • 2½ cani cu faina
  • 10 linguri cu unt
  • 6½ linguri cu apa foarte rece
  • ½ lingurita cu sare

Pentru umpluturahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/placintaart1.png

  • 1 kg mere (taiate felii mari)
  • 2/3 cani cu zahar
  • 2 linguri cu zahar brun
  • ⅓ cana cu amidon
  • ½ lingurita cu scortisoara
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cu suc de lamaie
  • 1 lingurta cu zahar
  • 1 albus batut

Mod de preparare

–> Combini faina cu sarea, adaugi untul si amesteci cu mana. Adaugi cate o lingura cu apa foarte rece si amesteci de fiecare data. Imparti aluatul in doua, il invelesti in folie de plastic si-l dai la rece pentru o ora.

–> Pui merele intr-un vas larg si adaugi zaharul, scortisoara, nucsoara, sarea, sucul de lamaie si amidonul. Amesteci bine toate ingredientele. Lasi cateva minute, timp in care incingi cuptorul.

–> Intinzi una din bilele de aluat si o asezi in forma, ridicand marginile. Pui umplutura, apoi dai cu apa peste marginile aluatului.

–> Intinzi a doua foaie de aluat si invelesti placinta. Apesi bine marginile (poti face un model cu furculita), intepi ici-colo capacul, ungi cu albus si presari zahar. Dai la cuptor o ora si zece minute.

Sfatul bucatarului

In loc de gauri cu furculita, poti face in aluat un model din taietura de cutit.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus