Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Placinta cu dovleac – reteta bunicii

Placinta cu dovleac – reteta bunicii

Plăcinta cu dovleac după reţeta bunicii este o minune. Se face uşor şi miroase a sărbătoare. Este o reţetă pe care o poate face oricine, pentru ca aluatul este o mică bijuterie, iar dovleacul copt şi aromat o poveste de toamnă dulce şi frumoasă.

Ingrediente:

Circa un kilogram de dovleac ras
Trei linguri de zahăr
50 de grame de unt si două linguri de ulei
Mix de arome: scortişoară (o linguriţă rasă), cuişoare macinate (un vârf de cuţit) şi zahăr vanilat (o linguriţă)

Blatul:
10 linguri ulei
10 linguri lapte
4-5 linguri zahăr
3 ouă
Circa 500 de grame de făină
Un plic de praf de copt
O linguriţă de zahăr vanilat

Preparare:

→ Curăţă dovleacul şi dă-l prin răzătoarea mare. Pune untul şi uleiul într-o cratiţă încăpătoare adaugă dovleacul şi zahărul şi lăsă la foc mic pentru 10-15 minute, până ce dovleacul s-a înmuiat şi miroase a copt.
→ Bate ouale cu zahărul.
→ Adaugă laptele şi bate din nou, bine. Adaugă uleiul şi praful de copt. Pune un praf de sarEşi amestecă bine.
→ Adauga 3/4 din cantitatea de faină, apoi rastoarnă alatul pe planşetă.
→ Frământă până ce acesta devine elastic, adăugând puţin, câte puţin făină.
→ Împarte aluatul în două şi întinde două foi cam de un 0,5 centimetri grosime (foaia pentru bază puţin mai groasă şi mai mare pentru a acoperii pereţii tăvii)
→ Unge o tavă termorezistenţă cu unt şi tapeteaz-o cu făină, aşează foaia apoi toarnă dovleacul răcit, în care adaugi mesecul de condimente.
→ Aşează cea de-a două foaie perforând-o din loc în loc cu vârful unui cuţit apoi unge foaiea cu gălbenuş de ou amestecat cu puţin lapte.
→ Se coace în cuptorul încins la 180C, pentru 40 de minute sau până ce plăcintă este rumenă. Scoate plăcintă cu dovleac din cuptor, las-o să se răcorească şi apoi se taie în bucăţi.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus