Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Placinta cu mere coapte

Placinta cu mere coapte

Daca nu ai facut pana acum placinta cu mere coapte este vremea sa o incerci. Este o prajitura cu totul speciala, usor de facut si foarte rafinata.

Ingrediente pentru umplutura

 Un kilograme de mere dulci
 140 grame de zahar pudra
 O lingurita de scortisoara
 3 linguri de pesmet de biscuiti

Ingrediente pentru aluat

 250 de grame de  unt la temperatura camerei
 50  grame de zahar pudra
 2 oua mari
 350 grame de faina

Preparare

→Pune o foaie de copt intr-o tava care merge in cuptor. Curata si taie merele in felii de 5 milimetri grosime.

→Aseaza feliile de mere in strat uniform. Presara uniform zaharul pudra peste mere, amestecat in prealabil cu pudra de scortisoara, si da tava la copt. Merele trebuie sa stea in cuptor circa 15-20 de minute la foc potrivit, in cuptorul incins bine inainte. Cand sunt gata scoate-le din cuptor, presara unirfom pesmetul de biscuiti si acopera-le cu un prosop umed.

→Pentru aluat, bate untul impreuna cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa. Pune un ou intreg si un galbenus (pastreaza al doilea albus). Amesteca si adauga faina. La inceput amesteca cu lingura si in final cu mana.  

→Imparte aluatul in doua. Intinde o parte din aluat intr-o tava (cantitatile sunt ideale pentru o tava rotunda cu diametrul de 20-25 de centimetri). Bate usor albusul ramas cu furculita si cu o pensula unge foaia de aluat cu albus (are scopul de a nu lasa sucul din mere sa patrunda in aluat si ajuta la coacerea uniforma a foii).

→Cu o spatula transfera merele coapte pe foaia de placinta. Pune si sucul si amestecul de sirop cu pesmet de biscuiti. Daca vrei adauga in placinta de mere coapte, stafide si miez de nuca maruntit.

→Intinde a doua foaie si aseaz-o peste umplutura de mere. Inteapa foaia in cateva locuri si da placinta cu mere coapte din nou la cuptor pentru 40-45 minute, pana devine aurie.

→Taie placinta de mere coapte numai cand este perfect rece. Este delicioasa simpla, dar merge de minune cu frisca.

 


Lasă un răspuns

Sus