Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Placinta cu somon

Placinta cu somon

Este o mancare mediteraneeana, cu diverse arome si gusturi pe masura, care necesita mai mult timp petrecut in bucatarie, dar are toate calitatile, de la savoare la… omega 3.

Ingrediente:

  • 300 g file de somon (crud sau afumat)
  • 2 foi de aluat foitaj (500 g)
  • 1 cana cu orez
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 steluta de anason
  • zeama de lamaie
  • marar verde
  • sare
  • unt

Mod de preparare

PASUL 1 Fierbe trei oua tare, soteaza somonul daca e crud, toaca ceapa marunt si pune-o la calit intr-o lingura cu unt cu un praf de sare, chimen si coriandru.

PASUL 2 Cand ceapa s-a inmuiat, adauga orezul, anasonul si scortisoara. Amesteca si lasa pe foc pana ce orezul devine translucid. Pune doua cani cu apa calda si amesteca.

PASUL 3 Cand orezul e aproape fiert, acopera si lasa zece minute. Ia capacul si lasa la racorit, apoi adauga mararul si zeama de lamaie.

PASUL 4 Intinde o foaie de aluat in tava unsa si pune in mijloc orezul, apoi pestele si ouale feliate. Acopera cu a doua foaie de aluat, strange pe margini si cresteaza deasupra cu cutitul. Unge cu ou batut si da la cuptorul incins, la foc potrivit, 30-35 de minute, pana se aureste deasupra.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus