Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Portocale uscate

Portocale uscate

Feliile de portocale uscate sunt ideale pentru decoratiuni de Craciun. Cum faci portocale uscate? Simplu!

Cumpara cateva portocale mari, cu o coaja groasa. Adauga si un grapefruit, lamai  si lime si cateva mandarine.  Cu un cutit bine ascutit, taie toate fructele in felii, de jumatate de centimetru grosime. Taie capetete fructelor si arunca-le. Pune feliile de fructe pe hartie absorbanta si pe o parte si pe alta. Scoate cu o furculita samburii.  

Incinge foarte bine cuptorul. Aseaza feliile de citrice in tavi care merg la cuptor. Nu-i nevoie nici sa ungi tava nici sa pui hartie de copt. Coace-le, cu usa cuptorului putin deschisa, la foc moale. Dupa 30 de minute scoate tava, intoarce fructele si da-le, din nou, in cuptor. Procesul se repeta de doua-trei ori, pana ce fructele sunt bine uscate. Toata casa ta o sa miroase ca o livada de portocali in floare! 

Cand sunt gata lasa-le intinse pe hartie curata, la temperatura camerei, inca doua zile, vreme in care trebuie sa le intorci mereu. Feliile care sunt inca umede sau moi mai pot trece, o tura prin cuptor, la foc mic.  

Dupa ce tot acest proces tehnologic s-a incheiat, vei avea cateva zeci de felii de portocale uscate si alte citrice aromate, numai bune de agatat in bradul de Craciun sau de folosit pentru tot felul de alte decoratiuni.  

Feliile de portocale uscate, dar si cele de lamai, grapefruit si mandarine se agata foarte usor, pe ramurile bradului, cu agrafe pentru hartie sau cu ata.  

O varianta mai rapida este sa pudrezi feliile de citrice cu zahar pudra.
 


Lasă un răspuns

Sus