Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Exista zeci de retete de prajituri cu ciocolata, dar aceasta o sa-si faca loc printre cele preferate. Avantajul: iese cu siguranta si este foarte usor de preparat. Reteta pentru aceasta prajitura cu ciocolata este autentic frantuzeasca.

Ingrediente:http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/05/prajitura-ciocolata-2.jpg

280 de grame de ciocolata cu 65 % cacao
120 de grame de unt
Un varf de cutit de sare
140 de grame de zahar brun
4 oua
60 de grame de cacao pudra
120 de grame de faina de migdale
1/2 de lingurita de praf de copt
140 de grame de smantana simpla, grasa

Preparare:

→ Incepe prin a pregati o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili. Unge forma cu unt si tapeteaz-o cu hartie de copt.
→ Incinge cuptorul la 180° C
→ Topeste ciocolata la bain – marie.
→ Taie untul rece in bucatele si bate-l bine cu zaharul.
→ Adauga ouale, unul cate unul, in crema de unt si amesteca bine dupa fiecare.
→ Adauga pudra de cacao, praful de copt si faina de migdale.
→ Amesteca totul bine si adauga ciocolata topita, dar bine racorita inainte.
→ Adauga smantana (omogenizata bine) si amesteca de cateva ori, pana ce rezulta o crema fina si groasa.
→ Pune compozitia in tava de copt si coace prajitura cu ciocolata pentru 50 de minute, dar verifica-o dupa 30 de minute. Este gata cand este ferma la atingere, usor crapata.

Scoate prajitura cu crema de ciocolata din tava numai dupa ce s-a racit perfect. Se taie in bucati si se serveste cu sos de fructe sau frisca. Simplu si minunat!

 

 


Lasă un răspuns

Sus