Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura cu glazura de cafea

Prajitura cu glazura de cafea

 

Portii 10-12
Timp de preparare: 45 minute
Timp de coacere: 20 minute
Calorii: 470/ portie
Dificultate: medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 125 ml cafea solubila preparata
  • 250 ml frisca nebatuta

Ingrediente pentru glazura

  • 50 g zahar pudra + 125 ml cafea solubila preparata

Mod de preparare

PASUL 1: Freaca galbenusurile cu 100 zahar pudra si zaharul vanilat. Amesteca faina cu praful de copt si cafeaua, adauga-i galbenusurile si albusurile batute spuma. Tapeteaza cu faina tava unsa cu unt si toarna compozitia.

PASUL 2: Da la cuptorul incins si lasa la copt cam 20 de minute. Scoate tava din cuptor si lasa blatul la racit. Scoate apoi blatul din tava si, cu un cutit foarte ascutit, taie-l pe jumatate pe orizontala.

PASUL 3: Bate frisca bine cu telul, pana se obtii o spuma. Daca e necesar, adauga putin zahar. Pune frisca pe unul din straturi si opreste 2-3 linguri pentru ornat. Pune deasupra al doilea strat de blat.

PASUL 4: Pentru glazura, pune la fiert zaharul cu cafeaua, pana se dizolva. Lasa apoi la racit putin si imbraca prajitura in aceasta glazura. Orneaza din plin cu frisca.


Lasă un răspuns

Sus