Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura de mere cu pesmet

Prajitura de mere cu pesmet

Prajitura de mere cu pesmet este o prajitura tipica de casa, simpla, gustoasa si lejera. Place copiilor, place celor mari si este foarte usor de facut. Secretul reusitei este sa folosesti multe mere, daca se poate din soiuri diferite.

Pentru 8-12 portii ai nevoie de: http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/01/11/french-apple-cake1-e1338994404474.jpg

  • 10-12 mere
  • sase oua
  • trei- patru linguri cu pesmet fin facut din paine prajita inainte sau din biscuiti simplu bine uscati
  • doua linguri cu faina
  • doua lingurite de pudra de scortisoara, o cana mare de nuci macinate mare sau fulgi de migdale
  • 100 de grame de unt
  • doua linguri cu miere
  • o mana zdravana de stafide
  • trei-patru linguri de esenta de rom
  • o lingura de suc de lamaie
  • 200 de grame de frisca pentru ornat
  • o lingura cu zahar pudra
  • plus inca o lingura de zahar pentru sirop.

Pasul 1: Unge vasul pentru copt (o tava clasica rotunda si adanca cu pereti detasabili) cu unt si tapeteaza-l cu o lingura zdravana de zahar pudra. Pune stafidele in esenta de rom. Taie merele bucatele, fara sa cureti coaja. Aranjeaza merele in tava, in straturi, cat mai indesate se poate. Imprastie printre mere o parte din nuci.

Pasul 2: Scurge bine stafidele si adauga-le printre mere. Pune mierea de albine intr-un loc cald si cand este foarte subtire las-o sa curga in fir subtire peste mere. Da totul la  cuptor pentru 30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie bine incins, iar focul mic.

Pasul 3: Separa galbenusurile de albus. Freaca bine galbenusul cu zaharul, apoi adauga pesmetul si faina. Bate spuma albusurile, adauga in ele o lingura de suc proaspat de lamaie si restul nucilor maruntite. Adauga esenta de rom (cea in care au stat stafidele) si o lingurita de pudra de scortisoara.

Pasul 4: Pune spuma de albus in compozita de galbenusuri. Amesteca bine, dar incet. Rastoarna compozitia peste merele coapte si intoarce totul in cuptor pentru inca vreo 20 de minute.

Pasul 5:
Pregateste siropul: arde o lingurita de zahar, iar cand devine aramiu stinge zaharul cu apa fierbinte. Lasa zaharul sa se dizolve, pune restul de unt si pudra de scortisoara.

Sfaturi si trucuri:

– blatul se coace foarte repede.
– cand tortul este gata, trebuie rasturant imediat, inainte ca zaharul care imbraca merele sa se intareasca
– insiropeaza tortul dupa ce s-a racorit bine
– serveste tortul de mere cu frisca.

Reteta de ieri a fost: supa de usturoi

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus