Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prăjitura inteligentă cu ciocolată

Prăjitura inteligentă cu ciocolată

Există câteva reţete de prăjituri inteligente, dar printre ele cele cu ciocolată sunt rare. Am încercat varianta de prăjitură cu ciocolată după această reţetă şi rezultatul a fost mult peste aşteptări. Se întâmplă nişte miracole în timpul coacerii, iar rezultatul este cu mult peste ceea ce pare la prima vedere.

Ingrediente

125 de grame de unt nesărat
600 ml de lapte
120 grame de făină
Două linguri de pudră de cacao
4 ouă
200 de grame de zahăr
30 ml de espresso sau cafea tare, caldă
Extract de vanilie

Prepararehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/09/02/prajitura-inteligenta-ciocolata-2.jpg

→ Incălzeşte cuptorul la 160° C. Unge un vas termorezistent cu puţin unt.
→ Topeşte untul şi lasă-l să se răcească uşor.
→ Încălzeşte laptele uşor.

→ Într-un castron, amestecă făina şi praful de cacao.
→ Bate spumă albusurile cu un praf de sare li lasă-le deoparte.
→ Bate gălbenuşurile cu zaharul pana când se albesc.
→ Adaugă în crema de oua untul topit (rece), espresso şi vanilia şi bate totul aproximativ 2 minute sau până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
→ Adăugă amestecul de cacao şi făină şi amestecă până ce rezultă o compoziţie uniformă.
→ Uşor, încet adaugă laptele şi continuă să baţi cu telul.

→ La final adaugă albuşurile de ou şi amestecă cu o spatulă. (Compoziţia este lichidă, iar albuşul este greu de încorporat. → Foloseşte un tel şi pune albuşul cu lingura)
→ Se toarnă totul în tava pregătită şi se coace timp de 50-60 de minute.
→ Lăsă prăjitura în tavă pentru 10 ore înainte să o tai.
→ Când serveşti pudrează prăjitura cu zahăr pudră sau cacao.

Prajitura se aşează în două straturi. Un strat cremos la bază li un aluat fin moale, deasupra. Când tai prăjitura o poti întoarce cu fundul in sus, astfel ca partea cremoasă să fie deasupra.

 


Lasă un răspuns

Sus