Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prăjitură pufoasă cu vişine

Prăjitură pufoasă cu vişine

 

Poate că nu sunt la fel de populare precum suratele lor cireşele, însă cu siguranţă prăjitura cu vişine poate ajunge de azi preferata familiei.

Ingrediente pentru prăjitura pufoasă cu vişine

500 g vişine
5 ouă
1 cană cu făină
1 cană cu zahăr
2 pliculeţe cu zahăr vanilat
5 linguri cu ulei
1 fiolă cu esenţă esenţă de rom
zahăr pudră
sare

Mod de preparare pentru prăjitura pufoasă cu vişine

PASUL 1: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Pune gălbenuşurile într-un castron, după care toarnă treptat esenţa de rom şi uleiul şi amestecă bine.
PASUL 2: Separat, bate albuşurile spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă gălbenuşurile şi încorporează uşor făina proaspăt cernută şi amestecată cu un praf de sare.
PASUL 3: Toarnă compoziţia astfel obţinută într-o tavă unsă şi tapetată cu făină sau hârtie de copt. Din loc în loc, aşază vişinele curăţate de sâmburi. Coace la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. După ce s-a răcit pudrează prăjitura cu zahăr pudră.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus