Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura rapida cu ciocolata

Prajitura rapida cu ciocolata

 

Portii: 6 – 8 | Timp: 20 min. | Dificultate: simpla

Nu cere mult efort si preparare termica (doar un pic de bain-marie). Se face simplu – un blat de biscuiti si o crema ca o spuma – si este un desert de zile mari.

Ingrediente:http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/01/22/prajitura-art1.png

  • 200 g biscuiti cu unt
  • 100 g unt
  • 1 lingura cu miere
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • capsune, zmeura, fructe de padure (pentru decor)

Mod de preparare:

PASUL 1 Zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie (mai maricei, nu pulbere). Amesteca-i, la bain-marie, cu untul si mierea.

PASUL 2 Intinde ce obtii intr-o forma de tarta, apoi da la rece pana ce prepari umplutura.

PASUL 3 Topeste ciocolata la bain-marie, adauga zaharul vanilat si zaharul pudra. Bate frisca tare si incorporeaz-o in ciocolata vanilata.

PASUL 4 Toarna acum compozitia peste biscuiti si da la rece vreo doua ore. Inainte de servire, scoate din forma, decoreaza cu frisca si capsune sau fructe de padure.

Citeste si:

4 retete: Clatite americane
4 retete de dulciuri cu putine calorii
Bezele fructate
4 retete pentru buna dispozitie

 


Lasă un răspuns

Sus