Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura traditionala de Craciun

Prajitura traditionala de Craciun

Nimic nu se compară cu ceva dulce făcut în casă, mai ales pentru masă de Crăciun. Pe lista cu cele mai bune este si prăjitura tradiţională de Crăciun. Reuşita este garantată, ingredientele simple.

Ingrediente

225 grame de unt
300 de grame zahăr pudra
4 ouă
Coajă rasă de la o portocală
Cinci linguri de lapte
450 de grame de făină
200 de grame de stafide
100 de grame de nuci
Fructe confiate
100 de grame de rahat colorat tăiat în bucăţele
Două pliculeţe de zahăr vanilat şi o lingură de esenţa de rom.
Pentru decor 200 de grame de ciocolată albă.

Preparare

→ Ai nevoie de o formă de copt mai înaltă. Tapeteaza tava cu faină, după ce ai uns-o cu unt. Încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
→ Pune stafidele în esenţa de rom şi adaugă o ceaşca de apa caldă pentru a le rehidrata. Macină în bucăţele nucă şi taie fructele confiate în bucăţele.
→ Bate untul împreună cu zahărul într-un castron până devine spumos şi cremos. Separat bate bine ouăle împreună cu un praf de sare şi coajă rasă de portocală. Adaugă ouăle în cremă de unt, în timp ce amesteci.

→ Pune o parte din făină, apoi laptele şi, la final, restul de făină. Omogenizează bine. Adaugă stafidele (scurse bine), zahărul vanilat, nucile, rahatul şi eventual, dacă vrei, şi fructele confiate.
→ Coace prăjitura 40-50 minute. Încearcă prăjitura cu o scobitoare şi scoate-o din tavă  numai după ce s-a racit bine.
→ Topeşte ciocolată şi adaugă în ea o lingură, două de lapte. Toarnă ciocolta topită deasupra şi ornează.
→ Se tăie perfect şi este delicios cu sirop de fructe ori frişcă.

Pont: Dacă vrei blaturile se pot însiropa.

Comments

comments

Lasă un răspuns