Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prune in sos de vin rosu cu inghetata

Prune in sos de vin rosu cu inghetata


Ingrediente

–> 1 kg de prune

–> 500 ml vin rosu

–> 150 g zahar

–> 2 batoane de scortisoara

–> 2 cuisoare

–> 40 ml Armagnac

–> circa 300 ml inghetata de vanilie

Mod de preparare

Pune vinul rosu, zaharul si condimentele aromate la incalzit intr-o cratita si lasa-le sa fiarba circa 5 minute.

Spala prunele, desfa-le in jumatati, le scoate-le samburii si pune-le in fiertura de vin. Redu focul si mai lasa totul la fiert circa 6 minute.

Scoate prunele cu o spumiera, iar lichidul mai lasa-l la fiert pana devine un sirop. Apoi ia-l de pe foc, adauga condimentele si toarna coniacul.

Taie fructele in felii, le stropeste-le cu sirop si lasa-le putin la racit. Pune prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si, langa ele, unul sau mai multi bulgarasi de inghetata de vanilie.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus