Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prune in sos de vin rosu cu inghetata

Prune in sos de vin rosu cu inghetata


Ingrediente

–> 1 kg de prune

–> 500 ml vin rosu

–> 150 g zahar

–> 2 batoane de scortisoara

–> 2 cuisoare

–> 40 ml Armagnac

–> circa 300 ml inghetata de vanilie

Mod de preparare

Pune vinul rosu, zaharul si condimentele aromate la incalzit intr-o cratita si lasa-le sa fiarba circa 5 minute.

Spala prunele, desfa-le in jumatati, le scoate-le samburii si pune-le in fiertura de vin. Redu focul si mai lasa totul la fiert circa 6 minute.

Scoate prunele cu o spumiera, iar lichidul mai lasa-l la fiert pana devine un sirop. Apoi ia-l de pe foc, adauga condimentele si toarna coniacul.

Taie fructele in felii, le stropeste-le cu sirop si lasa-le putin la racit. Pune prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si, langa ele, unul sau mai multi bulgarasi de inghetata de vanilie.


Lasă un răspuns

Sus