Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pui cu miere și lămâie

Pui cu miere și lămâie

Rețeta de pui cu miere și lămâie este mâncarea perfectă pentru masă seară, este o rețetă autentic mediteraneeană, care se pregăteste în doar 30 de minute.

Ingrediente

Doi piepți de pui, fără oase și fără piele
O lămâie mare și proaspătă
O lingură cu miere
O linguriță cu cimbru, sare, piper și două linguri cu ulei.

Preparare

→ Tăie fiecare piept de pui în două pe lung iar fiecare bucată ân două pe lat ca pentru șințele mai groase și unge bucățile cu puțin ulei. Pune un praf de sare și piper.
→ Pune bucățile de carne de pui într-o tigaie, pe foc și rumenește-le bine, până prind o culoare frumoasă pe ambele părți.
→ Scoate bucățile din tigale și pune-le într-un vas care merge la cuptor. Amestecă o lingură de suc de lămâie cu miere și unge bucățile de carne.

→ Pune pe fiecare bucată una, două felii de lămâie și presară cimbru uscat. Pune în tavă sosul făcut din mierea care a rămas, o lingură de suc de lămâie, puțină sare, cimbru și câteva linguri de apa. Da tavă la cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit.
→ Pregătit astfel puiul este savuros alături de o porție de broccoli sau fasole verde.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus