Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pui rusesc. O reteta inedită

Pui rusesc. O reteta inedită

Avantajul acestei rețete de pui rusesc este că banalul piept de pui devine un adevărat deliciu,  doar ca urmare a felului  care este pregătit.  

Ingrediente

Piept de pui dezosat
4-5 caței de usturoi
O lingură de unt
Trei linguri cu pesmet
Ulei, sare, piper, cimbru uscat
Un vârf de cuțit de coajă rasă de lămâie.

Preparare

→ Încinge bine cuptorul. Pune bucățile de piept de pui, bine curățate și crestate ușor,  pe o tavă unsă cu ulei. Unge fiecare bucată de piept de pui cu ulei. Potrivește de sare și piper.
→ Coace pieptul de pui 15 minute, timp  care întoarce bucățile o dată ca să se pătundă uniform.
→ În acest timp pisează usturoiul, până devine o cremă. Adaugă peste usturoi untul topit, sare și piper mult. Pune coajă de lămâie, cimbrul uscat și, la final, pesmetul. Amestecă nbine toate acestea.
→ Scoate  bucățile de pui și cu o lingură acoperă bucățile de pui cu amestecul cu pesmet.
→ Întoarce tava la cuptor, la foc iute, zece minute, până când pesmetul devine auriu.
→ Servește pieptul de pui rusesc alături de mazăre, fasole verde și neapărat vin roșu.
→ La fel se poate pregăti și mușchiul de porc sau un file de  pește.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Sus