Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pui umplut

Pui umplut

1 pui intreg 2 morcovi
1 cana cu orez 2-3 cartofi
1 cutie cu ciuperci 1 tulpina de telina
1 ceapa mare 1 lamaie
6-7 catei de usturoi sare, piper
50 g pasta de tomate boia (iute sau dulce)
25 g pasta de ardei ulei, busuioc

Pasul 1: Fierbe 15 minute puiul intreg in apa cu putina sare si un catel de usturoi zdrobit.

Pasul 2: Caleste ceapa in ulei. Adauga ciupercile si orezul, sucul de la o jumatate de lamaie si completeaza cu supa de pui.

Pasul 3: Amesteca si tine pe foc pana scade bine, iar orezul este fiert. Umple puiul cu acest amestec.

Pasul 4: Freaca usturoiul ramas cu putin ulei. Adauga pasta de rosii, cea de ardei iute si putina boia.
Unge puiul pe toate partile cu aceasta compozitie.

Pasul 5: Pune intr-o tava putin ulei, cartofii, morcovii si telina taiate dupa preferinta si jumatatea de lamaie ramasa, puiul”marmorat” si cateva frunze de busuioc proaspat.
Da apoi la cuptorul incins.

Pasul 6: Serveste puiul impreuna cu o salata rece de castraveti proaspeti cu iaurt, usturoi si marar verde.

 


Lasă un răspuns

Sus