Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ravase de Anul Nou

Ravase de Anul Nou

Ca sa-ti iasa 14-16 biscuiti cu ravase, ai nevoie de:

  • 25 g faina
  • 2 albusuri
  • 75 g zahar
  • 25 g amidon
  • 1 plic de vanilie
  • 1 lingurita de ulei
  • sare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate albusurile cu putina sare, apoi adauga zaharul, faina, amidonul si vanilia. Pune si uleiul.

Se amesteca bine compozitia si se pun cate doua lingurite din ea pe hartia de copt, pe care ai desenat perechi de cercuri cu diametrul de aproximativ 8 cm. Stratul de compozitie intins trebuie sa fie foarte subtire.

Biscuitii se coc 8-10 minute sau pana cand marginile cercurilor incep sa se coloreze. Dezlipeste-i de pe hartia de copt, asaza ravasul de hartie deasupra si impatureste-l in patru. Pune biscuitele la racit pe o farfurie si va deveni crocant.

DE SCRIS IN RAVASE:

  • Niciodata sa nu-ti uiti prietenii! In special pe cei care au sa-ti dea bani.
  • Cel pe care il iubesti e mai aproape decat crezi.
  • Rabdarea ta va fi rasplatita cu totul.
  • Nu doar petrece timpul. Investeste-l!
  • Cand nu mai ai in ce sa crezi, poti sa crezi intr-o noua pereche de pantofi.
  • Oricat vei vorbi, nu vei plictisi pe nimeni.
  • Tot ce-ti vei dori va fi pe raft, vei gasi numarul tau si va fi la promotie.


Lasă un răspuns

Sus