Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Reguli de buna purtare la masa

Reguli de buna purtare la masa

1. Tine furculita in mana stanga si cutitul in mana dreapta.

2. Furculita o vei tine in mana dreapta numai cand mananci feluri de mancare care nu se taie cu cutitul (parjoale, legume, omleta, budinca, papanasi etc).

3. Lingura o vei tine intotdeauna in mana dreapta, intre degetul aratator si cel mare, sustinuta de cel mijlociu.

4. Bucatile de carne din farfurie le tai pe masura ce mananci, nu toate de la inceput.

5. Din felia de paine, rupe cate o bucatica (nu cu gura, cu mana!) si du-o la gura. In nici un caz, nu musca din ea!

6. Nu baga niciodata cutitul in gura!

7. Nu baga painea in sos cu mana, ci cu furculita. Si nici macar asa nu-i un lucru prea frumos, politicos e sa nu "intinzi" cu painea prin sos.

8. Nu sta nici prea aproape, nici prea departe de masa.

9. Nu pune coatele pe masa si nici nu te lasa prea tare pe spatarul scaunului.

10. Desfa servetelul (dar nu complet) si asaza-l pe genunchi.

11. Nu lovi tacamurile de farfurie cand mananci!

12. Nu vorbi cu gura plina.

13. Intai sterge-te la gura cu servetul si abia apoi bea din pahar.

14. Sa nu apleci farfuria pentru a lua si ultimele resturi de mancare.

15. Supa se serveste prin varful lingurii si nu prin latul ei (este si mai comod asa)!


Lasă un răspuns

Sus