Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Reteta de post: Crema de legume

Reteta de post: Crema de legume

Portii: 6 | Timp de preparare: 40 min. | Dificultate: simpla

Ingrediente:

  • 1 fir de praz
  • 1 telina mica (cu tot frunze)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 lingura cu faina
  • 2 linguri cu ulei

Mod de preparare:

PASUL 1: Curata legumele de coaja si da-le printr-un jet de apa. Da morcovul, telina si cartofii pe razatoarea mica si pune-le la calit in uleiul incins cateva minute. Adauga ceapa tocata cat mai marunt, la fel si prazul. Completeaza cu apa si da totul in 2-3 clocote.

PASUL 2: Da dovlecelul pe razatoarea mica si pune-l in supa (pentru ca fierbe mai repede, trebuie adaugat la urma) si lasa sa fiarba.

PASUL 3: Optional, paseaza legumele cu furculita sau cu blenderul si trece supa prin strecuratoare.

PASUL 4: Pune faina intr-o farfurie adanca si toarna supa, putin cate putin, pana obtii o pasta moale, adauga totul in restul supei si da-o intr-un clocot. Serveste-o calda, cu frunze de telina tocate marunt.

Citeste si:

 


Lasă un răspuns

Sus