Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Reteta de post: Rosii umplute

Reteta de post: Rosii umplute

Portii: 4-6  | Timp de preparare: 30 min. | Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 4-6 rosii
  • 2 linguri cu orez
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata mica
  • ½ ardei gras rosu
  • ½ ardei gras galben
  • 1 ceapa mica
  • 50 g cascaval de post
  • ulei
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod de preparare:

PASUL 1: Curata de coaja dovleceii si vanata, feliaza-le potrivit si pune-le pe gratarul incins. Cand sunt aproape gata, adauga pe gratar ardeii (bastonase) impreuna cu ceapa taiata pe jumatate.

PASUL 2: Spala rosiile, taie-le un capac generos si scobeste-le miezulcu atentie. Pune-le cu fata in jos, la scurs, pe un gratar.

PASUL 3: Scoate legumele pe un fund de lemn si taie-le dupa preferinta.Pune-le intr-un castron si amesteca incet cu orezul fiert in apa cu putina sare si miezul de rosii tocat.

PASUL 4: Stropeste cu putin ulei, potriveste gustul de sare si piper, aromatizeaza cu rozmarin (sau oregano). Umple rosiile cu acest amestec, rade putin cascaval deasupra si asaza-le intr-o tava stropita cu putin ulei.

PASUL 5: Da rosiile umplute la cuptorul incins pentru zece minute. Serveste-le imediat, alaturi de o garnitura de cartofi fierti si trasi in putin ulei incins in care ai zdrobit un catel de usturoi.

Citeste si:

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus