Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Reteta simpla: Salata de cuscus

Reteta simpla: Salata de cuscus

Ingrediente:

  • 250 g cuscus
  • 5 linguri cu zeama de lamaie (100 ml)
  • 2 castraveti mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • cateva frunze de menta
  • sare, piper

Mod de preparare:

PASUL 1 Prepara cuscusul: pune 500 ml de apa la fiert, iar cand da in clocot, adauga cuscusul. Acopera si lasa cateva minute la foc mic.

PASUL 2 Ia vasul de pe foc, tine-l acoperit pana cand cuscusul a absorbit toata apa, apoi lasa-l sa se raceasca.

PASUL 3 Amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, adauga sare si piper dupa gust.

PASUL 4 Taie castravetii in cubulete, toaca ceapa marunt si pune-le peste dressing.

PASUL 5 Dupa ce s-a racit, scurge cuscusul, pune-l intr-un bol si incorporeaza dressingul. Amesteca aceasta compozitie si las-o la frigider o ora.

PASUL 6 Inainte de a servi, orneaza cu frunze de patrunjel si menta proaspata.

Sugestie

Serveste cuscusul ca in zona de origine (Maroc, Tunisia, Algeria), alaturi de carne sau tocana de legume gatite intr-un vas tajine.

Citeste si:


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus