Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete cu peste – perfecte pentru cina!

Retete cu peste – perfecte pentru cina!

retete cu peste

Peștele, chiar și cel conservat, e ușor pentru digestia de seară, iar dacă știi să-l asezonezi cu ingredientele potrivite, obții rapid un meniu savuros. Iată câteva rețete cu pește irezistibile!

Pastă de macrou

Ingrediente
100 g macrou afumat
75 g capere murate
200 g cremă de brânză
1 lingură de maioneză (facultativ)
pătrunjel
sare, piper
zeamă de lămâie

Mod de preparare
Îndepărtează pielea de pe macroul afumat. Dacă gustul de macrou nu ți-e pe plac, fiind prea puternic, înlocuiește-l cu ton în suc propriu. Taie peștele mărunt. Într-un bol, amestecă peștele cu maioneza și crema de brânză. Adaugă capere tocate și pătrunjel tocat mare. Potrivește de sare dacă e nevoie. Stropește cu zeamă de lămâie și omogenizează. Servește pasta ca atare sau lângă o salată de legume proaspete.

Salată cu păstrăv

Ingrediente
200 g file de păstrăv afumat
2-3 cartofi mari
3 roșii mici
50 g măsline negre fără sâmburi
50 g capere murate
½ ceapă roșie
sare, oregano
ulei de măsline
zeamă de lămâie

Mod de preparare
Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare 25 de minute. Nu depăși timpul de fierbere, fiindcă trebuie să rămână fermi. Scoate-i din apă și lasă-i să se răcească la temperatura camerei. Taie roșiile felii, ceapa solzișori și desfă păstrăvul în fâșii mai mari. Decojește cartofii și taie-i în sferturi. Pune ingredientele într-un bol, adaugă măslinele și caperele. Stropește cu ulei de măsline și zeamă de lămâie după gust. Potrivește de sare, adaugă oregano. E bună imediat!

Chiftele crocante cu hering

Ingrediente
150-200 g hering marinat
500 g cartofi
1 ou mare
2 linguri de făină
1 ceapă roșie
150 g iaurt gras
3 linguri de smântână
1 cățel de usturoi
sare, piper măcinat alb și negru
ceapă verde, verdeață
ulei pentru prăjit

Mod de preparare
Curăță cartofii, rade-i, pune peste ei sare și lasă-i câteva minute. Stoarce-i bine. Amestecă-i cu ou, sare și piper negru. Dă-le consistență cu ajutorul făinii. Modelează chiftele turtite, încinge uleiul și prăjește-le la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe o hârtie absorbantă. Pentru sos, amestecă iaurtul cu smântână, usturoi zdrobit și piper alb. Când sunt gata chiftele, așază într-o farfurie câte o chiftea, o lingură cu sos, iarăși o chiftea… și tot așa până obții un turnuleț estetic. Așază în vârf un moț de sos, pune hering marinat, ceapă roșie și piper negru.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.38/2014
Autor: Lidia Năastase
Sursa foto: © Christian Müller – Fotolia


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus