Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete de Paste

Retete de Paste

Ti-am pregatit o senzationala colecti de retete de Paste. Se fac usor, sunt gustoase si vor fi pe placul tuturor. Toate aceste retete de Paste vor aduce un aer nou pe masa de Paste si te vor transforma intr-un maestru bucatar.

Drob de pui http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/12/new-picture-1.bmp

Porţii 6-8 ■ Timp de preparare 50’

• 1 kg carne de pui tocată (pulpă şi piept) • 2 ouă • 1 ardei gras roşu • 2 morcovi • 1 ceapă • 3 fire de ceapă verde • 1 mână de frunze de pătrunjel verde • 1 linguriţă cu piper negru măcinat • 100 g porumb dulce (conservă) • sare • ulei sau unt pentru uns forma.

Toacă mărunt ardeiul, ceapa şi pătrunjelul. Amestecă-le cu carnea tocată, ouăle şi porumbul (mai întâi cu furculiţa, apoi cu
mâna, ca să se omogenizeze). Sărează după gust, adaugă piperul şi amestecă din nou. Unge o formă de chec, pune compoziţia şi presează bine. Încinge cuptorul şi coace drobul, la foc potrivit, 30-40 de minute.

Ceafă de porc cu sos de ghimbir

Porţii 6-8 ■ Timp de preparare 50’

• 1 kg ceafă de porc • 1 ardei gras (roşu sau galben sau ½ roşu, ½ galben) • 1 ceapă mică • sare, ulei
PENTRU SOS: • 1 ceaşcă de muştar clasic • 1 ceaşcă de vin • 3 linguri cu miere • 1 linguriţă cu boia iute (sau sos de chili)
• 2 căţei de usturoi • 2 linguri cu ghimbir dat pe răzătoarea mică • 3 linguri cu apă • 3 linguri cu ulei floarea-soarelui

Pune ceafa, frecată cu sare, într-o tavă mai mare. Toarnă apă de vreo două degete, adaugă ceapa tăiată în felii de jur imprejurul bucăţii de carne şi dă la cuptor, la foc potrivit. Separat, prepară sosul: pune într-o crăticioară toate ingredientele, amestecă şi lasă pe foc mic circa 20 de minute. Dă deoparte, ca să se răcească. Când carnea e gata, scoate-o pe platou cu puţin sos din tavă. Toacă mărunt ardeii şi amestecă-i cu sosul de ghimbir. Toarnă peste friptură şi serveşte cu salată

O alternativa pentru drobul clasic si una din cele mai bune retete de Paste

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/12/new-picture-2.jpg

Drob de porc cu mere

Porţii 4-6 ■ Timp de preparare 40’

1 kg carne de porc tocată • 100 g orez • 1 ceapă • 2 mere • 2 ouă • 1 linguriţă cu piper alb măcinat • 1 vârf de linguriţă
de nucşoară • sare

Fierbe orezul (nu foarte mult), toacă mărunt ceapa şi dă merele pe răzătoare. Scurge merele şi amestecă-le cu carnea tocată, ceapa, orezul fiert şi restul ingredientelor. Din compoziţia obţinută, formează baghete şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute. Serveşte drobul cald sau rece, cu felii de măr şi vin alb tămâios.

Mielul este nelipsit din retetele de Paste, iar Paste fara miel nu se poate!

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/12/new-picture-3.bmp

Friptură de miel în vin

Porţii 10 ■ Timp de pregătire 15’ ■ Timp de preparare 60’

• 1 pulpă de miel • 250 ml vin • 2 linguri cu oţet • 10 căţei de usturoi • 2 linguri cu muştar • 50 g unt • cimbru • rozmarin • tarhon • nucşoară • sare

Curăţă usturoiul, pisează cinci căţei, iar pe ceilalţi taie-i în jumătate. Unge carnea cu oţet pentru a diminua mirosul, apoi cresteaz-o din loc în loc şi înfi ge bucăţi de usturoi şi frunze de rozmarin proaspăt. Stropeşte pulpa cu vinul, apoi pune untul la topit şi unge carnea. Aşază mielul într-o tavă de copt şi pregăteşte condimentele. Amestecă usturoiul pisat cu
cimbrul, rozmarinul, tarhonul, nucşoara măcinată, muştarul şi sare. Unge carnea pe toate părţile cu această pastă, toarnă o cană cu apă în tavă şi dă la cuptor, la foc mediu. Din când în când, fie întoarce pulpa, fie stropeşte-o cu zeama ce s-a format în tavă. Ţine friptura la cuptor o oră.

Cand este gata lasa friptura sa se odihneasca cel putin 30 de minute inainte sa o servesti.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/12/new-picture-4.jpg

Cotlete aromate

■ Porţii 8 ■ Timp de pregătire 5’ ■ Timp de preparare 30’

• 1,5 kg cotlet de miel • 50 g unt • 1 litru de bere • 30 g nucă măcinată • rozmarin • boia dulce • coriandru măcinat • sare

Spală bucata de cotlet şi pune-o la fiert în bere şi apă cât s-o acopere. Fierbe-o o jumătate de oră, la foc  iute. Scoate carnea, pune-o într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi dă-o cu un praf de sare. Topeşte untul şi unge cotletul cu o pensulă. Amestecă nuca, boiaua, coriandrul şi rozmarinul şi tăvăleşte carnea prin aceste condimente pe toate părţile. Dă la
cuptor 30 de minute.

 

Iepure cu sos de muştar

■ Porţii 4-6 ■ Timp de preparare 50 ’

• 1 iepure • 4-5 cepe mici • 3-4 felii de bacon • 1 pahar cu vin alb demisec • 5 linguri cu muştar boabe • 100 ml ulei de
măsline • 4-5 căţei de usturoi • câte ½ linguriţă cu rozmarin uscat, oregano, busuioc • sare, piper, pătrunjel, boabe de piper roşu

Amestecă muştarul cu 3-4 linguri cu ulei (de preferat, de fl oareasoarelui), unge fie care bucată de carne din belşug şi lasă la frigider o jumătate de oră. Păstrează două linguri din amestecul de muştar. Aşază iepurele în tava stropită cu 2-3 linguri cu ulei. Pune deasupra bucăţilor baconul tăiat în feliuţe şi presară condimentele deasupra. Acoperă cu folie de aluminiu
şi dă la cuptor, la foc potrivit, o oră. Scoate folia, unge cu sosul de muştar păstrat şi adaugă usturoiul zdrobit, cepele întregi şi vinul. Lasă o jumătate de oră, ca să se rumenească. Serveşte fierbinte, cu ceapa întreagă şi tagliatelle simple
sau cu spanac.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/12/new-picture-5.bmpDulciurile cu fructe sunt cele mai bune dulciuri pentru Paste. Avem retete pentru Paste cu fructe!

Tort cu citrice

■ Porţii 10 ■ Timp de preparare 40’

BLAT:
• gem de zmeură • 2 foi de pandişpan
PENTRU CREMĂ:
• 500 g brânză dulce • 300 ml frişcă lichidă • 10 g gelatină • 2 linguri cu zahăr pudră • 2 plicuri cu zahăr vanilat • 2-3 portocale • 2-3 caise, rom
PENTRU DECOR:
• fructe roşii  • 1-2 portocale • 100 g papaia deshidratată  • 2 plicuri cu gelatină • 200 ml frişcă lichidă

Înmoaie gelatina şi, separat, papaia în apă plată cât s-o acopere. Stropeşte cu rom portocalele şi caisele tăiate şi ţine-le acoperite până ce pregăteşti crema. Amestecă brânza scursă cu zahărul pudră şi vanilia.
Încorporează gelatina amestecând foarte bine, frişca bătută, apoi fructele scurse. Aşază la bază o foaie de pandişpan. Unge-o cu un gem şi pune crema de brânză şi fructe. Acoperă cu a doua foaie de pandişpan şi aranjează deasupra fructele roşii, felii de portocală şi fâşii de papaia rehidratată. Acoperă cu gelatina înmuiată, ornează marginile cu frişcă bătută şi dă la rece câteva ore.

Tort răsturnat cu ananas

■ Porţii 8 ■ Timp de preparare 70’

• 160 g zahăr brun  • 55 g unt • 7-8 felii de ananas • 7-8 cireşe confiate
PENTRU BLAT: • 195 g făină • 113 g unt moale • 200 g zahăr alb • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie • 2 ouă mari • 120 ml lapte • 2 linguriţe cu praf de copt • ¼ linguriţă cu sare

Topeşte untul cu zahărul brun şi toarnă în forma de tort. După ce s-a răcit, aşază deasupra ananasul, iar în mijloc pune  cireşele. Pentru blat, freacă untul cu zahărul şi vanilia.  Adaugă zahărul şi mixează. Încorporează gălbenuşurile. Amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Adauga amestecul de faina in compozitia cu unt. Adauga şi laptele, iar la final albuşurile spumă. Toarnă în forma de copt, peste ananas, şi dă la cuptorul încins 45 de minute. Lasă să se răcorească zece minute, apoi răstoarnă tortul.


Lasă un răspuns

Sus